Μετά από 36 χρόνια

Αμπτουλχαλήμ Δεδέ: Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τη δημοσιογραφία

Με κατηγορίες εναντίον του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής – Μιλά για σπίλωση της εφημερίδας του αλλά και δίκες «φίμωσης» από πολιτικούς και επιχειρηματίες της μειονότητας

Την αποχώρηση του από την δημοσιογραφία και το κλείσιμο της εφημερίδας του «Trakyanin Sesi» μετά από 36 χρόνια λειτουργίας ανακοίνωσε μέσω άρθρου του ο μειονοτικός δημοσιογράφος Αμπτουλχαλήμ Δεδέ.

Ο γνωστός δημοσιογράφος που στο παρελθόν είχε απασχολήσει ολόκληρο το πανελλήνιο με τις απόψεις του για μειονοτικά θέματα της Θράκης κατηγορεί το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής για «ακατανόητη και παράλογη σπίλωση» της εφημερίδας του αλλά και παράγοντες της μειονότητες οι οποίοι μέσω μηνύσεων επιδιώκουν την «φίμωση» του.

Αναλυτικά, στο άρθρο του αναφέρει:

«Στις 22/9/1981 η εφημερίδα Τράκιανιν Σεσί για πρώτη φορά απευθύνθηκε στους ωραίους ανθρώπους της Δυτικής Θράκης. Με μικρούς κυματισμούς η έκκληση αυτή διήρκεσε ακριβώς 36 χρόνια.

Εδώ και 15 μήνες είμαι συνταξιούχος.

Μη ματιάξει η σύνταξη μου. Προς το παρόν παίρνω 496 ευρώ.

Κάνε τα ψιλά και ξόδεψέ τα…

Πλήρωνε επί σχεδόν 39,5 χρόνια περίπου 300.000 ευρώ και στο τέλος πάρε 496 ευρώ.

Οι  ηλικιωμένοι μας έχουν ένα ρητό που δεν πέφτει από το στόμα τους…

Δόξα τον Θεό…

Και εγώ δοξάζω τον Θεό. 

Δοξάζω τον Θεό που είμαι ακόμη όρθιος και υγιής.

Επί 36 χρόνια έγραψα κείμενα ακούγοντας την φωνή της συνείδησης μου.

Έγραψα αυτό που ήξερα ως αληθή.

Δεν έγραψα άρθρα κατ’ εντολή.

Δεν έγραψα άρθρα έναντι χρημάτων.

90 φορές με πήγαν στα δικαστήρια.

Στις 88 αθωώθηκα.

Μπροστά μου έχω:

1) Δίκη από τον Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

2) Δίκη και αγωγή 50.000 ευρώ από τον Λεβέντ Σαδικ Αχμέτ

3) 12 Δίκες εναντίον μου από μηνύσεις από τον αυτοαποκαλούμενο εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής και από 11  ιμάμηδες του ξεχωριστά ο καθένας.

Εγώ αυτές τις αποκαλώ ΔΙΚΕΣ ΦΙΜΩΣΗΣ.

Δίκες φίμωσης-εκφοβισμού και επιδίωξη της οικονομικής μου κατάρρευσης.

Ο Θεός είναι μεγάλος.

Αλλά κοντεύω πια να φτάσω στο τέλος αυτού του ωραίου ταξιδιού μας που είχαμε επί 36 χρόνια.

Από την μια μεριά η επί 3 χρόνια ακατανόητη και παράλογη σπίλωση της εφημερίδας μας και εμού προσωπικά από τον πρόξενο της Κομοτηνής και η εισαγωγή στην μαύρη λίστα, όπως και λόγω του άρθρου που έγραψα για την στάση και την συμπεριφορά τους κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ενθάρρυνε τον Ιμπραήμ Σερίφ και τους 11 ιμάμηδες του όπως και  το «εθνικό μας τέκνο» Λεβέντ Σαδίκ να μου υποβάλλουν μηνύσεις-αγωγές,

και από την άλλη η μήνυση που μου υπέβαλλε ο κυβερνητικός βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ λέγοντας μου «Θα σε εξαφανίσω»…

Όλα αυτά με ανάγκασαν να ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΙΜΩΣΗ, στο τέλος του έτους θα τερματίσω την 36 ετών δημοσιογραφία μου και ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ την εφημερίδα μου.  

Λυπάμαι αν άθελα μου στενοχώρησα κάποιους με τα γραφτά μου και ζητώ συγγνώμη για αυτό».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.