Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής

Πανθρακική συνάντηση ιππέων στο Τυχερό Έβρου

Ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής παρά την έλλειψη εγκαταστάσεων προσπαθεί να διαδίδει το φίλιππο πνεύμα στους κατοίκους της Ροδόπης στοχεύοντας στην επαφή του κόσμου με το υπέροχο ζώο

Την 2η Πανθρακική Συνάντηση Ιππέων στην Λίμνη του Τυχερού Έβρου διοργάνωσε ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής το Σαββατοκύριακου7-8 Οκτωβρίου 2017.

25 άλογα από τον Ιππικό Όμιλο Κομοτηνής, τον Ιππικό Όμιλο Τυχερού και τον Σύλλογο Φίλων Ελεύθερης Ιππασίας από την Ορεστιάδα, μαζί με τους συνοδούς και μεμονωμένους φίλους των αλόγων φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Τυχερού, κάνοντας πλέον θεσμό την ετήσια Πανθρακική αυτή συγκέντρωση ιππέων.

Η φετινή διοργάνωση προσέλκυσε περισσότερες συμμετοχές και μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σύγκριση με την περσινή αποφέροντας έτσι θετικά μηνύματα για την συνέχιση της. Στόχος και σκοπός των συναντήσεων είναι η ανταλλαγή εμπειριών, η προώθηση της ενασχόλησης με την ιππασία και την ιπποκομία και η σύσφιξη των σχέσεων των «αλογάδων» της Θράκης.

Η πρωτοβουλία, η διοργάνωση και ο συντονισμός της εκδήλωσης αυτής, ανήκει για μία ακόμη φορά στον Ιππικό Όμιλο Κομοτηνής ο οποίος φρόντισε την προώθηση της συνάντησης, την όλη κάλυψη της εστίασης των συμμετεχόντων με γεύματα, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη τόσο για τους ιππείς όσο και για τους ίππους, καθώς και για την μετακίνηση αλόγων που οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν μεταφορικό. Από την μεριά του ο υπεύθυνος του Ιππικού Ομίλου Τυχερού κος Γιώργος Πατλάκας, εξασφάλισε την στέγη για την διανυκτέρευση των συμμετεχόντων και φυσικά την φιλοξενία και διατροφή των ίππων στις εγκαταστάσεις του, καθώς επίσης ήταν και ο υπεύθυνος της χάραξης των ιππικών διαδρομών.

Αν και ο καιρός του Σαββάτου δεν βοήθησε λόγω της έντονης βροχόπτωσης, η Κυριακή όμως αντάμειψε τους ιππείς και ο ηλιόλουστος καιρός τους έδωσε την ευκαιρία να επισκεφτούν έφιπποι το απολιθωμένο δάσος Λευκίμης – Φυλακτού ηλικίας περίπου 35 εκατομμυρίων ετών.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά για την 3η Πανθρακική Ιππική συνάντηση με στόχο συμμετοχής 50 ίππων.

Ο Ιππικός Όμιλος Κομοτηνής παρά την έλλειψη εγκαταστάσεων προσπαθεί να διαδίδει το φίλιππο πνεύμα στους κατοίκους της Ροδόπης, αλλά και της Θράκης γενικότερα, στοχεύοντας στην επαφή του κόσμου με το υπέροχο ζώο άλογο και με απώτερο στόχο όταν ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις του να προσφέρει στο σύνολο της τοπική κοινωνίας δραστηριότητες όπως είναι η αθλητική ιππασία, η ελεύθερη ιππασία και η θεραπευτική ιππασία.

Ο Σύλλογος ανανέωσε το ραντεβού του με τα μέλη του αλλά και τους φίλους των αλόγων για το επόμενο ιππικό διήμερο στις 18-19 Νοεμβρίου το οποίο θα έχει προορισμό τον Λειβαδίτη της Ξάνθης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.