Συνελήφθησαν 6 διακινητές

Ροδόπη: Εντοπίστηκαν σε ειδική κρύπτη λεωφορείου 17 μετανάστες!

Συνελήφθησαν στο νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, έξι (6) διακινητές, εκ των οποίων ένας 25χρονος υπήκοος Πακιστάν και πέντε υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 51, 43, 41, 25 και 24 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα έναν (31) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκαεπτά (17) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, έντεκα (11) υπήκοοι Πακιστάν και τρεις (3) υπήκοοι Μπανγκλαντές.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, εντόπισαν τους δύο δράστες, ηλικίας 43 και 25 ετών, να επιβαίνουν σε λεωφορείο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχαν αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στον χώρο αποσκευών του οχήματος.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής,  οι παραπάνω αστυνομικοί σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν στον 51χρονο οδηγό λεωφορείου, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός ο 24χρονος, αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα, το οποίο προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους δύο δράστες και να τους συλλάβουν.

Ακολούθως, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής συνελήφθη και ο 41χρονος οδηγός έτερου οχήματος, Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, με πινακίδες των αρχών της Βουλγαρίας, ο οποίος λειτουργούσε ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο παραπάνω λεωφορείο, διαπίστωσαν ότι οι δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής-Ξάνθης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 25χρονο, υπήκοο Πακιστάν, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς.

Λίγο πιο κάτω ο 25χρονος ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο όχημα, που οδηγούσε ο 25χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 4 οχήματα, το χρηματικό ποσό των 1.190 ευρώ και 6 κινητά τηλέφωνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.