Με 148 ψήφους

Νόμος του Κράτους η διόρθωση φύλου από τα 15

Την τροπολογία για το σεβασμό των αποφάσεων των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων που σχετίζεται με το ζήτημα της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» καταψήφισαν οι μειονοτικοί βουλευτές Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Μουσταφά Μουσταφά, Καρά Γιουσούφ από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ιλχάν Αχμέτ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Με 148 ψήφους «πέρασε» το άρθρο 3 που ορίζει ως κατώτατο ηλικιακό όριο τα 15 για τη διόρθωση φύλου, με την κυβερνητική πλειοψηφία να μην παρουσιάζεται αρραγής κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Κατά τη ψηφοφορία προέκυψαν σημαντικές απουσίες που λαμβάνονται ως πολιτικό μήνυμα τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης.

Συνολικά, 285 ψήφισαν, με 171 να υπερψηφίζουν επί της αρχής, ενώ «όχι» ψήφισαν 114 βουλευτές. «Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία» είπε ο προεδρεύων κ. Βαρεμένος.

Σχετικά με το άρθρο 3, που ήταν και το επίμαχο, 148 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ, ενώ κατά 124, με 13 βουλευτές να ψηφίζουν «παρών».

Υπέρ επί της αρχής τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι και ΔΗΣΥ, με το κόμμα του Πάνου Καμμένου να καταψηφίζει το άρθρο 3 εκτός του Κώστα Ζουράρη και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να δηλώνει «παρών» στο άρθρο 3 εκτός του Θανάση Θεοχαρόπουλου της ΔΗΜΑΡ. Η παράταξη του Σταύρου Θεοδωράκη τάχθηκε υπέρ και επί των άρθρων.

Ένωση Κεντρώων, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Να τονιστεί πως η Γεωργία Γεννιά, βουλευτής Α΄Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε προαναγγείλει στο Κανάλι της Βουλής την στάση της, καταψήφισε το άρθρο 3.

Απόντες

Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίασαν οι κ.κ. Κουράκης, Μπόλαρης και Μιχελογιαννάκης, με τους δύο τελευταίους να έχουν εκφράσει -είτε ανοικτά, είτε εσωκομματικά- τη διαφωνία τους με το άρθρο για το ηλικιακό όριο των 15 ετών.

Από το ΠΑΣΟΚ απόντες ήταν οι κ.κ. Κεγκέρογλου, Μανιάτης, Τζελέπης και Γεννηματά, οι οποίοι ακόμα κι αν ήταν παρόντες θα ψήφιζαν «παρών» στο άρθρο 3. Επίσης, οι κ.κ. Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντόπουλος και Κρεμαστινός απουσίαζαν και δεν απέστειλαν πρόθεση ψήφου.

Ο Αντώνης Σαμαράς, από πλευράς ΝΔ, δεν έδωσε το «παρών» στη διαδικασία, γεγονός που εξίσου ελήφθη ως… μήνυμα.

Οι Μάριος Γεωργιάδης και οι κ.κ. Φωκάς, Κατσιαντώνης και Μεγαλομύστακας ήταν οι απόντες από την Ένωση Κεντρώων.

Καταψήφισαν την τροπολογία οι μειονοτικοί βουλευτές και η Κασιμάτη

Όσον αφορά την τροπολογία για το σεβασμό των αποφάσεων των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων που σχετίζεται με το ζήτημα της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», καταψήφισε η βουλευτής Β’ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη. Κατά τάχθηκαν και οι μειονοτικοί βουλευτές και συγκεκριμένα οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Μουσταφά και Καρά Γιουσούφ από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο Ιλχάν Αχμέτ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Επίσης, καταψήφισαν η Ένωση Κεντρώων, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.