Στη ΔΕΘ

Στα εγκαίνια του «Περιπτέρου της Τουρκίας» ο Ιλχάν Αχμέτ

Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας για το 2017 ανήλθαν στα 2 δις – «Για την Περιφέρεια μας και την Θράκη διεκδικώ μεγάλο μέρος από αυτές τις εμπορικές συναλλαγές» ανέφερε ο βουλευτής Ροδόπης

Στην τελετή  των εγκαινίων του «Περιπτέρου της Τουρκίας» που ετοιμάστηκε από το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Ελληνο-Τουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκε ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Αχμέτ Ιλχάν.

Το «παρών» στην τελετή των  εγκαινίων έδωσαν ο Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Αθανάσιος Παππάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης και ο Γενικός Διευθυντής Αλέξης Τσακτσιρλής, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, ο Πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau Γιάννης Ασλάνης, ο Πρόεδρος του Ελληνο-Τουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος (ΕΤΕΒΕ) Δημήτρης Συμεωνίδης, Έλληνες και Τούρκοι επιχειρηματίες, μέλη μέσων ενημέρωσης και άλλοι προσκεκλημένοι.

Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών για το 2017 ανήλθαν περίπου στα 2 δις δολάρια και όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ «οι δυνατότητες είναι πολύ μεγαλύτερες αφού τα προηγούμενα χρόνια οι συναλλαγές αυτές ξεπερνούσαν τα 5 δις δολάρια. Για την Περιφέρεια μας και για την όμορφη Θράκη μας, διεκδικώ μεγάλο μέρος από αυτές τις εμπορικές συναλλαγές», κατέληξε ο ίδιος.

Ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας τόνισε από την πλευρά του ότι «Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να έρθει πλησιέστερα η αγορά της Ευρασίας στην Ευρωπαϊκή γιατί δημιουργούνται τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης με την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της περιοχής και τη δημιουργία σύγχρονων δικτύων μεταφορών – συγκοινωνιών. Αυτές τις προοπτικές θα μπορέσουν καλύτερα να τις αξιοποιήσουν συνεργαζόμενες ελληνικές και τουρκικές επιχειρήσεις».

Εντωμεταξύ, τον ερχόμενο Δεκέμβριο αναμέναται να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Συμβούλιο Ανώτατης Συνεργασίας Ελλάδας–Τουρκίας, με την συμμετοχή των πρωθυπουργών Τσίπρα και Γιλντιρίμ. Την είδηση έδωσε ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη, Ορχάν Γιαλμάν Οκάν, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.