Βασίλης Λεβέντης

Δεν γίνεται να μπουν οι μουσουλμάνοι στη Βουλή και να φωνάζουν «ζήτω ο Ερντογάν»

Το εκλογικό όριο του 3% είναι απαραίτητο, είναι ζήτημα εθνικό είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων – Καταδίκη των δηλώσεων από το ΚΙΕΦ

Την ανάγκη να διατηρηθεί το εκλογικό όριο του 3% υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ.

Ο κ. Λεβέντης σε ερώτηση για την απλή αναλογική, τόνισε ότι ο ίδιος υποστήριξε το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή ενώ, όπως ανέφερε, ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να το πάει στο 2%. «Γνωρίζετε όλοι τους αγώνες μου για την απλή αναλογική, είναι η ζωή μου. Αλλά το όριο του 3% είναι θέμα Μουσουλμάνων, οι οποίοι υπολογίζονται στο 1,8-2%. Είναι ένα ζήτημα εθνικό, δε γίνεται να μπουν οι μουσουλμάνοι στη Βουλή και να φωνάζουν “ζήτω ο Ερντογάν”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταδίκη των δηλώσεων από ΚΙΕΦ

Τις παραπάνω δηλώσεις καταδίκασε με ανακοίνωση του το τουρκόφρονο ΚΙΕΦ το οποίο κάνει λόγο για «ισλαμοφοβία» και «ομιλία μίσους».

Αναλυτικά, το ΚΙΕΦ στην ανακοίνωση του αναφέρει:

«Παρακολουθήσαμε με έκπληξη τα όσα είπε για τους Μουσουλμάνους της χώρας συμπεριλαμβανομένης της Μουσουλμανικής-Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, ο Πρόεδρος του Κόμματος Ένωση Κεντρώων (που εκπροσωπείται στην Βουλή) Βασίλης Λεβέντης στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε  στη Διεθνή  Έκθεση Θεσσαλονίκης.

“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο Μουσουλμανικό Κόμμα να εισέλθει στο κοινοβούλιο”, “Τα συμφέροντα της χώρας είναι πάνω από όλα”, “Αν το Μουσουλμανικό Κόμμα είχε ποσοστό 5%, το εκλογικό όριο θα ήταν 5%”, ο Βασίλης Λεβέντης, χρησιμοποιώντας αυτές τις φράσεις, άφησε μια μαύρη σελίδα στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας.

Ο Βασίλης Λεβέντης, που δείχνει όλους τους μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα ως κίνδυνο και απειλή, προσπάθησε να νομιμοποιήσει την προσπάθεια απαγόρευσης της πολιτικής για τους πολίτες της χώρας και την δημιουργία δεύτερης και τρίτης κατηγορίας πολιτών. Ο Λεβέντης, ο οποίος παρουσίασε ένα κλασικό παράδειγμα ισλαμοφοβίας, με αυτές τις εκφράσεις και απόψεις δολοφόνησε τη δημοκρατία και ταυτόχρονα πραγματοποίησε μια από τις πιο σκληρές ομιλίες μίσους.

Καταδικάζουμε τις ρατσιστικές και διακριτικές δηλώσεις του Προέδρου του Κόμματος Ένωση Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη που πρόσβαλε όλους τους Μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα και την Μουσουλμανική-Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης και τον καλούμε να διορθώσει αυτές τις δηλώσεις του.Τέτοιες ρατσιστικές και διακριτικές δηλώσεις προς την Μουσουλμανική-Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης που είναι ένα παράδειγμα στον κόσμο για την πίστη της στη χώρα και στο κράτος,  καθώς και προς τους Μουσουλμάνους που έρχονται στη χώρα μας και πέρνουν την υπηκοότητα, γίνοντας ένα κομμάτι αυτής της χώρας με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας. Τέτοιες απόψεις και δηλώσεις βλάπτουν τη δημοκρατία της χώρας μας και την ίδια τη χώρα.

Εν τω μεταξύ, ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος δήλωσε ότι έχει πείσει τον Πρωθυπουργό για την μη μειώσει του εκλογικού ορίου στο 2%, «δείχνοντας ως απειλή τους Μουσουλμάνους», θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αυτή η προσέγγιση προς την Μειονότητα και προς τους Μουσουλμάνους της χώρας αφήνουν επίσης πολλά ερωτηματικά στο μυαλό μας.

Καλούμε στην λογική, τον Πρόεδρο του Κόμματος Ένωση Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος είχε προβεί και παλαιότερα σε παρόμοιες δηλώσεις».

Διαβάστε επίσης:
Ο πρόεδρος του εθνικιστικού ΚΙΕΦ κατηγορεί τον Λεβέντη για ρατσισμό!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.