Η δημοσιογραφία στα καλύτερά της

Έβαλαν στο στόχαστρο τη Γεροβασίλη με ψεύτικη είδηση από το tovatraxi.com

Η σελίδα tovatraxi.com είναι δημοφιλής στο ελληνικό διαδίκτυο για τις ψεύτικες – αστείες ειδήσεις που δημιουργεί. Στο πλαίσιο αυτό δημοσίευσε μια «είδηση» στις 18 Ιουλίου με τίτλο «Επίδομα χειρισμού σφραγίδας για τους υπαλλήλους του Δημοσίου ανακοίνωσε η Όλγα Γεροβασίλη».

Το μένος ορισμένων μέσων για την κυβέρνηση δεν τους επέτρεψε δυστυχώς ούτε να διασταυρώσουν το γεγονός. Εκτός βέβαια αν δεν τους ενδιέφερε να το πράξουν. Κάπως έτσι πολλά από τα μεγάλα μέσα (βλ. protothema.gr ή iefimerifa.gr) αναμετέδωσαν την «αποκάλυψη» ότι σε νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ειδικό επίδομα «χειρισμού σφραγίδας και άλλων εργαλείων επικύρωσης εγγράφων» ύψους 50 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Τον είδηση έγραψε πρώτος ο «Βηματοδότης» πλασάροντας το γεγονός ως αποκάλυψη, ενώ ακολούθησαν δεκάδες μέσα τα περισσότερα από τα οποία κατέβασαν την «είδηση» όταν ανακάλυψαν δεν είναι πραγματική. Η δημοσιογραφία στα καλύτερά της λοιπόν. Και η προπαγάνδα το ίδιο βεβαίως!

Πηγή: koutipandoras.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.