Απάντηση σε Ιλχάν Αχμέτ

Άγνοια για το Φράγμα Ιασίου δηλώνει το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών!

Δεν έχει χαρακτηριστεί ούτε καν ως «έργο εθνικού επιπέδου» ενώ φαίνεται να μην έχει κατατεθεί ποτέ αίτηση από τους αρμόδιους φορείς!!!

Καμία γνώση επί του θέματος Φράγμα Ιασίου, δεν έχει το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ούτε και η αρμόδια Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων, όπως μαρτυρά, απάντηση του υπουργού κ. Σπίρτζη αλλά και οι αναλυτικές πληροφορίες που δίνονται από τον διευθυντή της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας Υποδομών, σε ερώτηση που κατατέθηκε για το θέμα από τον βουλευτή Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ιλχάν Αχμέτ.

Μάλιστα, στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι η Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων εμπλέκεται στην μελέτη και κατασκευή των συγκεκριμένων έργων «μόνο στην περίπτωση που αυτά χαρακτηριστούν ως ειδικά και σημαντικά έργα Εθνικού Επιπέδου, μετά από αίτημα των αρμοδίων φορέων», πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα το Φράγμα Ιασίου ουδέποτε χαρακτηρίστηκε μέχρι σήμερα ως «έργο Εθνικού Επιπέδου».

Όπως τονίζεται στην απάντηση του διευθυντή της διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, σύμφωνα με το νόμο 3881/1958 το συγκεκριμένο υπουργείο είναι αρμόδιο για την εκτέλεση έργων εμβέλειας αντίστοιχης του φράγματος Ιασίου και εφόσον υπάρξει αίτηση από τους αρμόδιους φορείς, «είναι σε θέση να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την πλήρη ολοκλήρωσή του, εναρμονίζοντας το με τις σύγχρονες μεθόδους της Τέχνης και της Επιστήμης»!

Η ερώτηση επανακατατέθηκε πλέον και στο Υπουργείο Περιβάλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Δείτε παρακάτω την απάντηση της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων στον βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.