«Δεν υπάρχει καμία πρόταση»

Ανατρέπει τα δεδομένα για την επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ η σύνδικος πτώχευσης

ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ

Η σύνδικος τονίζει πως δεν έχει εκδηλωθεί από οποιονδήποτε κανένα ενδιαφέρον αγοράς και κάνει λόγο για προσπάθεια χειραγώγησης των εργαζομένων

Τα δεδομένα στην υπόθεση για την επαναλειτουργία της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας ανατρέπει με επιστολή της στη ΦΩΝΗ η σύνδικος πτώχευσης της εταιρείας δικηγόρος κ. Ελένη Χρονοπούλου.

Η σύνδικος πτώχευσης σημειώνει πως ουδέποτε εκδηλώθηκε από οποιονδήποτε κάποιο ενδιαφέρον αγοράς της πτωχευτικής εταιρείας αλλά αντιθέτως το μόνο που κατατέθηκε στην γραμματεία πτωχεύσεων ήταν ένας φάκελος με διάφορα κείμενα στην αγγλική.

Αναλυτικά, στην επιστολή της η κ. Χρονοπούλου σημειώνει:

«Τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας περίεργα δημοσιεύματα σχετικά με την επαναλειτουργία της πτωχευμένης εταιρείας, τα οποία επιδιώκουν τον εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Διαφαίνεται μια προσπάθεια χειραγώγησης των πρώην εργαζομένων της πτωχής και καταστρατήγησης της πτωχευτικής διαδικασίας,  η οποία ως γνωστόν  διέπεται από κανόνες  Εθνικού και Ενωσιακού δικαίου.

Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας παρακαλώ για την δημοσίευση του παρακάτω σημειώματος :

1.- Η εταιρεία ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕ   βρίσκεται σε πτώχευση από το 2012 και όχι σε εκκαθάριση.

2.- Την εταιρεία εκπροσωπούν τα θεσμικά της όργανα  που είναι ο σύνδικος πτώχευσης (υπό την εποπτεία και την έγκριση των πράξεών του από τον εκάστοτε Εισηγητή της πτώχευσης).

3.- Η πτώχευση βρίσκεται στο στάδιο της ένωσης των πιστωτών από το 2014 με απόφαση της  γενικής συνέλευσης που ελήφθη κατά την πλειοψηφία του συνόλου των πιστωτών που παρίσταντο, ήτοι από όλους τους εργαζόμενους  που εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο, με την παρουσία και των τριών μελών  της επιτροπής πιστωτών και από τις Τράπεζες,  οι οποίοι  όρισαν και τον τρόπο ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

4.- Η πτωχευτική διαδικασία διενεργείται με βάση την απόφαση της συνέλευσης που λήφθηκε κατά πλειοψηφία  για τον τρόπο ρευστοποίησης των στοιχείων της κατ’ ιδίαν αρθ.84 παρ.4ΠτΚ, και αναφέρεται  στην 2044/2014 έκθεση του Εισηγητή.

5.- Στα χέρια μου ως συνδίκου πτώχευσης δεν έχει δοθεί καμία  εγγυητική επιστολή , για εξαγορά των εναπομεινάντων παγίων της  πτωχής εταιρείας στο ποσό των 100.000.000 ευρώ, η σε οποιοδήποτε άλλο ποσό, ούτε επικοινώνησε ποτέ μαζί μου η «ελληνικών συμφερόντων αγοράστρια» σε εκδήλωση ενδιαφέροντος αγοράς της πτωχευτικής περιουσίας.

6.- Στη γραμματεία πτωχεύσεων όπως ενημερώθηκα κατατέθηκε στις 9-5-2017 φάκελος με  διάφορα κείμενα στην Αγγλική γλώσσα υπ’ οψιν της Εισηγήτριας της πτώχευσης.

7.- Δεν έχει κατατεθεί στο πτωχευτικό Δικαστήριο, ούτε μου έχει κοινοποιηθεί κάποιο δικόγραφο από τους δικηγόρους που παρέστησαν και επαλήθευσαν τις απαιτήσεις των πιστωτών της πτωχής,  για να αποφασίσει το Δικαστήριο τη σύγκλιση νέας συνέλευσης  πιστωτών, που θα μπορεί με νέα απόφασή της να μεταβάλει τον τρόπο ρευστοποίησης της πτωχευτικής περιουσίας. Μέχρι να αρχίσει και να ολοκληρωθεί η νόμιμη  πτωχευτική διαδικασία, τα αναγραφόμενα είναι για λόγους εντυπωσιασμού, εκτός αν απροκάλυπτα δηλώσουν οι «ενδιαφερόμενοι αρμόδιοι» ότι, καθ’ υπέρβαση κάθε εξουσίας θα καταστρατηγήσουν τον ΠτΚ ως προς τη συγκεκριμένη πτώχευση, και θα χειραγωγήσουν την νόμιμη διαδικασία.

8.- Η διανομή του προϊόντος ρευστοποίησης διενεργείται από το σύνδικο πτώχευσης αφού προηγηθεί η καταβολή του ΦΠΑ που στη συγκεκριμένη πτώχευση αγγίζει τα 10.000.000 ευρώ πλέον προσαυξήσεων, των ομαδικών πιστωμάτων, καθώς και του ΕΝΦΙΑ που αμφότερα προτάσσονται της όποιας διανομής στους λοιπούς πιστωτές.

Ουδείς  αρνείται  την   επαναλειτουργία  των  εργοστασίων,  εφόσον αυτό είναι εφικτό και    είναι προς το συμφέρον των  εργαζομένων,  των πιστωτών της   πτώχευσης  και της Ελληνικής οικονομίας  και αφού τηρηθούν  τα νόμιμα».  

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.