Στις 10 το πρωί στο Εργατικό

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης

ΑΔΕΔΥ - ΑΠΕΡΓΙΑ

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν οι ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17 Μαΐου απευθύνει το νομαρχιακό τμήμα Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ.

Στο κάλεσμα της η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης σημειώνει:

«Με το νέα μέτρα (4ο κρυφο-μνημόνιο), συνεχίζεται ακάθεκτα η σκληρή πολιτική λιτότητας εναντίον του Ελληνικού Λαού:

– Κάνεις δεν ξεφεύγει από τη νέα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος!Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις  406 ευρώ το μήνα!

– Τσακίζουν τις συντάξεις!Κλέβουν από τους συνταξιούχους μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο.

– Καταργούν την αργία της Κυριακής! Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους των πολυεθνικών γυρίζοντας σε συνθήκες εργασίες πριν 1 αιώνα!

– Τσακίζουν ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει μόνο το 1/10 των ανέργων, αφαιρώντας 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο.

– Γίνεται νέα σφαγή σε επιδόματα κοινωνικής προστασίας των εργαζομένων.Εξαϋλώνουν το επίδομα θέρμανσης, προχωρούν σε καρατόμηση όσων επιδομάτων απέμειναν βάζοντας νέους κόφτες στην υγεία, στα φάρμακα, στις ιατρικές εξετάσεις.

– Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, τα τιμολόγια θα πάρουν φωτιά, ενώ παράλληλα ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία σε εξευτελιστικές τιμές.

– Απελευθερώνουν πλειστηριασμούς, κατασχέσεις με την παράδοση των κόκκινων δανείων σε ντόπια και ξένα

Εάν συνεχίσουμε να σκύβουμε το κεφάλι, θα συνεχίσουν να μας επιβάλλουν ακόμα περισσότερη λιτότητα και εξαθλίωση. Με ένα μόνο τρόπο θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν:

Η αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν θα σταματήσει, αν δεν την σταματήσουμε εμείς οι ίδιοι !

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις έχουμε χρέος, όλοι και όλες, να δώσουμε  δυναμικό «παρών» στη Γενική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 στις 10:00 π.μ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.