Θα λειτουργήσει από Σεπτέμβρη

Ιδρύεται στην Κομοτηνή Εσπερινό Γενικό Λύκειο

ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ

Την είδηση της έγκρισης της ίδρυσης Εσπερινού Γενικού Λυκείου στην Κομοτηνή γνωστοποίησε κατά την διάρκεια της επίσκεψής του ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτριος Μπαξεβανάκης . «Ήταν μια έλλειψη για την πόλη και νομίζω αυτονόητα έπρεπε να αντιμετωπιστεί.» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δημοσιεύεται στο ΦΕΚ η ίδρυση του κι από το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει» εξήγησε. Είχε προηγηθεί σύσκεψη παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ, του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Παναγιώτη Κεραμάρη, της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κας Μαίρης Κοσμίδου και άλλων στελεχών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Αντικείμενο της συζήτησης οι προωθούμενες αλλαγές στα ΕΠΑ.Λ – Μαθητεία, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

1200 απόφοιτοι στο πρόγραμμα μαθητείας 3000 τον Σεπτέμβριο

«Υλοποιούμε ένα πρόγραμμα για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, την τάξη μαθητείας η οποία ξεκίνησε πριν δύο μήνες, τον Μάρτιο και ήδη 1200 απόφοιτοι συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Οι πρώτες εντπώσεις είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές και από τους εκπαιδευτικούς μας και από τους φορείς στους οποίους τα παιδιά απασχολούνται. Οι εκπαιδευτικοί μας έχουν αγκαλιάσει αυτό το πρόγραμμα. Οι περισσότερες θέσεις μαθητείας βρέθηκαν από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς μας και φιλοδοξούμε από το επόμενο σχολικό έτος περισσότερα από 3.000 παιδιά, περισσότεροι από 3.000 απόφοιτοί μας να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του προγράμματος» ανέφερε ο Υφυπουργός.

Από τη συζήτηση προέκυψε κι ένα ακόμη θέμα που απασχολεί τα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας, τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Το θέμα της «διευκόλυνσης» της πρόσβασή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. «Η αλήθεια είναι δεν το είχαμε υπόψιν μας το θέμα αυτό. Θα το αντιμετωπίσουμε με τη σοβαρότητα που του πρέπει. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Και θα δώσουμε, σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Διευθυντή, μια κατάλληλη λύση, ώστε να διευκολύνονται όλοι οι μαθητές και όσοι προέρχονται από την Μειονότητα» υποσχέθηκε ο Υφυπουργός.

Μήνυμα προς τους δήμους να σεβαστούν τις υπουργικές αποφάσεις

Όσον αφορά τέλος στον εξοπλισμό των εργαστηρίων και στις υποδομές, ζητήματα τα οποία τέθηκαν από τα στελέχη της επαγγελματικής εκπαίδευσης; «Όλα αυτά αντιμετωπίζονται» είπε ο κος Μπαξεβανάκης ορμώμενος και από την τοποθέτηση του κ. Κεραμάρη ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει λόγο για την εξασφάλιση κονδυλίων μέσω του ΕΣΠΑ για τη δημιουργία νέων κτιριακών υποδομών.«Υπάρχουν βέβαια κάποια προβλήματα με το Δήμο σχετικά με την χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα οποία το Υπουργείο Παιδείας δυστυχώς δεν έχει αρμοδιότητα» τόνισε ο Υφυπουργός για να προσθέσει με νόημα «Οφείλουν οι δήμοι να σέβονται τις υπουργικές αποφάσεις.Με καλή διάθεση θα τα λύσουμε. Υπάρχει Υπουργική απόφαση που καθορίζει τον τρόπο χρηματοδότησης κι αυτό οφείλουν όλοι οι δήμοι να το σέβονται».

Πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.