Αρχαιρεσίες

Νέος πρόεδρος στο ΤΕΕ Θράκης ο Δημήτριος Λουρίκας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΡΙΚΑΣ

Καθήκοντα προέδρου στο Τμήμα Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ανέλαβε ύστερα και από την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών της νέας διοικούσας επιτροπής ο πολιτικός μηχανικός κ. Δημήτρης Λουρίκας.

Μετά τις αρχαιρεσίες, ο νέος πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους συναδέλφους της Αντιπροσωπείας για την εμπιστοσύνη τους. Η στήριξη των μηχανικών της Θράκης μας τιμά, αυξάνοντας το αίσθημα ευθύνης απέναντί τους ενώ παράλληλα μας δίνει τη δύναμη ώστε με συνέπεια, σοβαρότητα, σύμπνοια, ομόνοια και ομοψυχία να παλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας.

Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των μηχανικών. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι συνάδελφοι έχουν μεγάλες προσδοκίες από εμάς. Ένα είναι σίγουρο, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτό.

Παράλληλα ως Τεχνικός Σύμβουλος του κράτους είμαστε εδώ για να αποδείξουμε ότι η ανάπτυξη, που όλοι ευαγγελίζονται και εμείς οραματιζόμαστε, θα έρθει μέσα από σωστές και τεκμηριωμένες λύσεις και προτάσεις, γιατί πολύ απλά ο τεχνικός κόσμος της χώρας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την ανάπτυξή της. Το αύριο αξίζει να είναι καλύτερο για όλους μας».

Ποιος είναι ο Δημήτρης Λουρίκας

Ο Δημήτρης Λουρίκας γεννήθηκε το 1967 και είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ και πτυχιούχος της Νομικής του Δημοκριτείου.

Το 1993 διετέλεσε για σύντομο χρονικό διάστημα δημοσιογράφος στην ΕΡΑ Κομοτηνής, εργάστηκε μέχρι το 1998 ως υπεύθυνος του περιφερειακού γραφείου ΑΜ-Θ της ΕΕΤΑΑ ενώ επιπλέον απασχολήθηκε ως τεχνικός σύμβουλος της Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής και της Αναπτυξιακής Ροδόπης.

Την πενταετία 2005-2010 εργάστηκε στην «Εγνατία Οδό» Α.Ε. μεταξύ άλλων ως επιβλέπων μηχανικός ενώ από το 2013 μέχρι σήμερα είναι τακτικό μέλος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, διορισμένος με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου και μετά από πρόταση το Υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών.

Την 8ετία 1991-98 ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής ενώ από το 2000 συμμετέχει ενεργά στα συνδικαλιστικά πεπραγμένα του ΤΕΕ με τη συμμετοχή του την τριετία 2000-03 ως εκπρόσωπος των μηχανικών της Θράκης στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ και ως μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Θράκης την τριετία 2006-09.

Η νέα διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ Θράκης

Το Προεδρείο της απαρτίζουν τα μέλη :

Πρόεδρος:  Δημήτριος Λουρίκας (Πολιτικός Μηχανικός)
Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Ασημίδης (Πολιτικός Μηχανικός)
Γ. Γραμματέας: Αδαμάντιος Παπαδόπουλος (Μηχανολόγος  Μηχανικός)

Μέλη  Διοικούσας :

Κωνσταντίνος Βαβάτσικος (Πολιτικός Μηχανικός)
Μιχαήλ Κούγκουλος (Πολιτικός Μηχανικός)
Γεώργιος Παπαδήμος (Πολιτικός Μηχανικός)
Πολυζώης Παρασκευόπουλος (Πολιτικός Μηχανικός)
Αργύρης Πλέσιας (Πολιτικός Μηχανικός)
Τριαντάφυλλος Σφυρής (Πολιτικός Μηχανικός)

Στο Προεδρείο της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Θράκης εξελέγησαν : 

Πρόεδρος: Αντώνιος Μήτρου (Πολιτικός Μηχανικός)
Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Φελάκης (Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός)
Γ. Γραμματέας: Ιωάννης Δουκέλης (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.