Πλήρης απουσία της Πολιτείας

Τουρκικό «πόδι» στην αγροτική παραγωγή της Θράκης με «όχημα» τον Λεβέντ Σαδίκ

Η υπερσύγχρονη μονάδας διαλογής και συσκευασίας κερασιού YAKA IKE, του επιχειρηματία Λεβέντ Σαδίκ, στο χωριό Δύμη Ροδόπης

Η υπερσύγχρονη μονάδα διαλογής και συσκευασίας κερασιού YAKA IKE, του Λεβέντ Σαδίκ, στο χωριό Δύμη Ροδόπης

Συμπόσιο σε συνεργασία με το τουρκικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Γεωργίας την Παρασκευή στην Κομοτηνή – Αυτόνομα σωματεία αλλά και καλλιέργεια καρυδιού στα μελλοντικά σχέδια

«Πόδι»  στην αγροτική περιοχή της Θράκης με «όχημα» τον Λεβέντ Σαδίκ επιχειρεί να βάλει για τα καλά η Τουρκία με την παράλληλη διείσδυση και δραστηριοποίηση στην περιοχή επίσημων κρατικών φορέων της γείτονος.

Χαρακτηριστικό της έντονης αυτής δραστηριοποίησης είναι ότι μετά το χαλάζι της Τρίτης (9/5) που έπληξε τις παραγωγές του κερασιού ο Λεβέντ Σαδίκ δραστηριοποιήθηκε άμεσα ανακοινώνοντας (στην τουρκική) συμπόσιο το οποίο θα συνδιοργανώσει την Παρασκευή 12 Μαΐου στην Κομοτηνή σε συνεργασία με το τουρκικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Γεωργίας Κτηνοτροφίας.

Σκοπός του Ινστιτούτου αυτού , μέλη του οποίου «βολτάρουν» τους τελευταίους μήνες στην περιοχή, είναι να κατευθύνει τους μουσουλμάνους αγρότες, κτηνοτρόφους και παραγωγούς, ώστε να δημιουργήσουν αυτόνομα σωματεία και να απομονώσουν τους χριστιανούς συναδέλφους τους.

Στην τουρκική γλώσσα ανακοινώθηκε η εκδήλωση της Παρασκευής. Με τον τρόπο αυτό αποκλείστηκαν αυτόματα οι χριστιανοί αγρότες της περιοχής

Στην τουρκική γλώσσα ανακοινώθηκε η εκδήλωση της Παρασκευής. Με τον τρόπο αυτό αποκλείστηκαν αυτόματα οι χριστιανοί αγρότες της περιοχής

Σημειώνεται μάλιστα ότι στην εκδήλωση της Παρασκευής, η οποία γίνεται με την έγκριση του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής,  θα παραβρεθούν Τούρκοι Μηχανικοί Τροφίμων οι οποίοι θα δώσουν λύσεις στους αγρότες της Θράκης με την παρουσίαση επιδοτούμενων προγραμμάτων για ειδικά πλέγματα προστασίας των δέντρων.

Το όλο project αποσκοπεί, μετά και την επιχειρηματική αποτυχία του Σαδίκ στα καπνά, στην εδραίωση του στον τομέα του κερασιού και όχι μόνο, καθώς ειδήμονες του τουρκικού Ινστιτούτου εδώ και καιρό έχουν αναλάβει να πείσουν τους μουσουλμάνους παραγωγούς να αντικαταστήσουν τις καπνοκαλλιέργειες με καλλιέργεια καρυδιού.

Η ευθύνη πάντως που βαρύνει διαχρονικά κάποιους αξιωματούχους του ελληνικού Κράτους είναι εξίσου μεγάλη! Η Θράκη και η αγροτική της παραγωγή απέμειναν στα χέρια παραγόντων που αποδεδειγμένα πλέον εξυπηρετούν ξένα προς τη χώρα συμφέροντα.

Εμείς θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα δούμε εκπροσώπους ελληνικών φορέων σε μια εκδήλωση που διοργανώνει η Τουρκία μέσα στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον…

Με πληροφορίες από Thraki Live

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.