Απόφαση της Διεύθυνσης Δασών

Απαγόρευση κυνηγιού σε όλη την Ροδόπη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΚΥΝΗΓΟΣ - ΧΙΟΝΙΑ

Η απαγόρευση ισχύει μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου – Απαγόρευση θήρας και στον Έβρο μέχρι νεωτέρας

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Δασών Ροδόπης ενημερώνει τους κυνηγούς ότι απαγορεύεται η θήρα παντός θηράματος στην περιοχή ευθύνης της λόγω των ιδιαίτερων δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Σε συνέχεια της με αριθ. πρωτ. 21174/6-12-2016 Απόφασης Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης (ΦΕΚ 4255 Β΄ 30-12-2016  και ΑΔΑ:6ΕΝΦΟΡ1Υ-Χ4Δ), για την απαγόρευση θήρας, στις περιπτώσεις εκδήλωσης χιονοπτώσεων μεγάλης διάρκειας και έντασης και επικράτησης παρατεταμένων χρονικά δυσμενών καιρικών συνθηκών, στην περιοχή ευθύνης της Δ/νσης Δασών Ροδόπης  και έχοντας υπ΄όψη:

1)την υφιστάμενη κατάσταση στην περιοχή ευθύνης της Δ/νσης Δασών Ροδόπης  και

2)τα Δελτία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας/Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο, με αριθ.:  α) WOGR91 LGAT 091000 Δελτίο επιδείνωσης καιρού και β) FPGR21 LGAT 100400 Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος.

Σας γνωρίζουμε ότι απαγορεύεται η θήρα παντός θηράματος, στην περιοχή ευθύνης της Δ/νσης Δασών Ροδόπης, από 10-1-2017 μέχρι και τις 12-1-2017, λόγω των ιδιαιτέρως δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Παρακαλούμε τους κυνηγούς για την  εφαρμογή της παραπάνω απαγόρευσης».

Απαγόρευση θήρας και στον Έβρο

Το Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει τους κυνηγούς ότι απαγορεύεται η θήρα παντός θηράματος στην περιοχή ευθύνης του από 09-01-2017 και μέχρι νεωτέρας λόγω των ιδιαιτέρως δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ανακοινώνουμε στους φίλους κυνηγούς ότι σε εφαρμογή της 24541/3-11-2016 Απόφασης Γενικού Γραμ. Αποκ. Διοίκησης Μακ.-Θράκης (ΦΕΚ 3720/Β/2016), απαγορεύουμε την θήρα παντός θηράματος στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Αλεξ/πολης από 09-01-2017 και μέχρι νεωτέρας λόγω των ιδιαιτέρως δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Παρακαλούμε τους κυνηγούς για την εφαρμογή παραπάνω απαγόρευσης».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.