Με βούλευμα του Αρείου Πάγου

Στη Θεσσαλονίκη θα δικαστούν οι Αχμέτ Μετέ και Ερκάν Αζίζογλου για τα επεισόδια της Γλαύκης

ΓΛΑΥΚΗ - ΚΗΔΕΙΑ

Με τις κατηγορίες της αντιποίησης άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας και της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμπεται οριστικά με βούλευμα του Αρείου Πάγου η εκδίκαση των κατηγοριών σε βάρος του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ και του ιμάμη Ερκάν Αζίζογλου για τα όσα τραγελαφικά έλαβαν μέρος τον περασμένο Ιούλιο στην κηδεία του άτυχου στρατιώτη Αχμέτ Κατουνλού στην Γλαύκη Ξάνθης.

Η υπόθεση αρχικώς επρόκειτο να εκδικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης όμως ο Άρειος Πάγος έκρινε πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και ίσως πρόκλησης επεισοδίων.

Συγκεκριμένα, στο σκεπτικό του αναφέρει πως: «Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η ποινική δίωξη θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από γνωστούς κύκλους της μειονότητας, στην οποία θα προσπαθήσουν να προσδώσουν πολιτική χροιά, καλώντας τους ομοϊδεάτες τους για δυναμικές συγκεντρώσεις. Αναμένεται και κινητοποίηση από εθνικιστικές συλλογικότητες, οι οποίες ομοίως θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την ποινική διαδικασία, προς όφελος τους, οργανώνοντας κινητοποιήσεις – συγκεντρώσεις».

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί στην ουσία και «καταδίκη» των δηλώσεων του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος τότε έκανε λόγο για «γνωστούς κύκλους που παίζουν βρώμικα παιχνίδια» σημειώνοντας ότι «όλα έγιναν νόμιμα σε συνεννόηση με τον Στρατό και τον ιμάμη».

Η αλήθεια όμως είναι ότι χάρη και στην παρέμβαση της τομεάρχη των ΑΝΕΛ Θράκης κ. Χρύσας Ούτση, που παρευρέθη στην κηδεία, απετράπη στην ουσία ένα πολιτικό «πραξικόπημα» με το οποίο ο ελληνικός Στρατός θα αναγνώριζε και επίσημα το status του ψευδομουφτή Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, αφού ο υπεύθυνος της κηδείας από τον Στρατό «οδηγήθηκε» στον ψευδοϊμάμη Ερκάν Αζίζογλου και όχι στον νόμιμο ιμάμη που είχε ορίσει για την τελετή ο Μουφτής Ξάνθης, Μεχμέτ Σινίκογλου.

Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, εμποδίζει τον Μουφτή Μεχμέτ Σινίκογλου να ασκήσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα

Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, εμποδίζει τον Μουφτή Μεχμέτ Σινίκογλου να ασκήσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα

Ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ εκτός των δηλώσεων του αυτών θα πρέπει σίγουρα να θεωρείται και συνυπεύθυνος των γεγονότων που σημειώθηκαν καθώς με τη στάση του και όπως αποδεικνύεται ξεκάθαρα από το βίντεο παρεμπόδισε τον νόμιμο Μουφτή στην εκτέλεση των θρησκευτικών του καθηκόντων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.