Στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου

Καβάλα: Ικανοποίηση Μουζάλα για την πορεία των έργων φιλοξενίας προσφύγων

ΜΟΥΖΑΛΑΣ

Τα υπό κατασκευή έργα υποδομής στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου στο Περιγιάλι Καβάλας, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 6/1 ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας  και είδε από κοντά την πορεία της εξέλιξής τους.

Ο κ. Μουζάλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών δίνοντας τα εύσημα στον εργολάβο για την ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι εργασίες. Με την ολοκλήρωση των υποδομών η δομή φιλοξενίας θα μπορεί να στεγάσει περί τις 100 οικογένειες, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει τη διαμόρφωση, μέσα στα παλιά κτίρια του στρατοπέδου, δίπατων αυτόνομων χώρων φιλοξενίας ανά οικογένεια που ο κάτω όροφος θα περιλαμβάνει την κουζίνα και ένα χώρο συγκέντρωσης και στον επάνω όροφο θα βρίσκονται οι χώροι ύπνου.

Για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των εργασιών όλοι οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν προσωρινά στις Σέρρες όπου διαμένουν σε ξενοδοχείο και θα επιστρέψουν μέσα στον επόμενο μήνα οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η Ελλάδα στο πλαίσιο του ανθρωπισμού αλλά και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει οφείλει να δημιουργήσει δομές φιλοξενίας που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των προσφύγων και θα τους παρέχουν όλες τις στοιχειώδεις υποδομές για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Νωρίτερα, ο κ. Μουζάλας επισκέφτηκε το δημαρχείο Καβάλας όπου συναντήθηκε με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα και τους τοπικούς βουλευτές και συζήτησε μαζί τους το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων στην περιοχή.

Το μεσημέρι, πριν αναχωρήσει, ο κ. Μουζάλας επισκέφθηκε τις δομές φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.