Επίσκεψη στην Κομοτηνή

Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά: Υποχρέωση όλων εντός της Ελλάδας να τηρούν τη νομιμότητα

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες από την ΥΜΑΘ – Συνάντηση με Μητροπολίτη, Μουφτή και επίσκεψη στην οικογένεια του αδικοχαμένου Χουσεΐν Νταϊτσίκ

Το ενδιαφέρον της για την περιοχή της Θράκης και τους κατοίκους της έδειξε για ακόμη μια φορά η Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά η οποία επισκέφτηκε την Τρίτη 1/11 την Κομοτηνή, όπου είχε σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της ξεκίνησε από το μητροπολιτικό γραφείο όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και από όπου έστειλε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «μέσα στην ελληνική επικράτεια είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε τους νόμους και τις υποχρεώσεις μας».

ΚΟΛΛΙΑ - ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

ΚΟΛΛΙΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΚΟΛΛΙΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΚΟΛΛΙΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ

«Πιστεύω ότι η Θράκη μας είναι μια περιοχή με σπουδαίες δυνατότητες, με ιδιαίτερα θέματα που χρειάζονται προσεκτική προσέγγιση. Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης θέλει να είναι κοντά στους ακρίτες, μία περιοχή που έχει δυνατότητες να αξιοποιηθεί και που έχει όμως μείνει πολύ πίσω σε σχέση με άλλες περιοχές και σε σχέση με αυτά που θα έπρεπε και θα μπορούσαν να είχαν γίνει. Με την επίσκεψη μου εδώ θέλω να δείξω το ενδιαφέρον του Υπουργείου και της κυβέρνησης αλλά και να δω από κοντά τα προβλήματα και τα θέματα που απασχολούν αυτήν την περιοχή» σημείωσε η κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής αφού χαρακτήρισε την Θράκη ως μοντέλο ειρηνικής και αρμονικής συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων, το οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να προβάλει σε όλο τον κόσμο, κάλεσε την ΥΜΑΘ να μεταφέρει στον πρωθυπουργό το κλίμα της περιοχής και την κυβέρνηση να είναι κοντά στους κατοίκους της Θράκης ώστε τα προβλήματα να ξεπερνιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Αγαπάμε τον τόπο μας, αυτή είναι η γη των πατέρων μας και αυτή τη γη θα την φυλάξουμε και θα την παραδώσουμε στις επερχόμενες γενιές έτσι όπως, και πρέπει ακόμα και καλύτερα, την παραλάβαμε από τους προγόνους μας και τους γονείς μας» σημείωσε ο κ. Παντελεήμων.

Μετά τον Μητροπολίτη, η κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά επισκέφθηκε το Ιεροσπουδαστήριο, συναντήθηκε με τον Μουφτή Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή ενώ τέλος μετέβη στον Άρατο Ροδόπης προκειμένου να δει από κοντά την οικογένεια του αδικοχαμένου, από τα πυρά των τζιχαντιστών, Χουσεΐν Νταϊτσίκ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι την κ. Κόλλια – Τσαρουχά συνόδευαν στις συναντήσεις της η τομεάρχης των ΑΝΕΛ στην Θράκη κ. Χρύσα Ούτση – Κούτρα και ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ στη Ροδόπη κ. Κώστας Βουζουκίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.