Απολογισμός

Εθελοντές Σαμαρείτες Κομοτηνής: Αποστολή στις πυρκαγιές της Θάσου

ΘΑΣΟΣ - ΦΩΤΙΕΣ

Επιχειρούσαν στα μέτωπα της πυρκαγιάς δίπλα στους πυροσβέστες και προσέφεραν βοήθειες σε εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού

Τον απολογισμό της συμμετοχής τους στις πυρκαγιές της Θάσου έκαναν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής, οι οποίοι έδωσαν το παρών ύστερα από κλήση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Καβάλας.

Οι Εθελοντές Σαμαρείτες Κομοτηνής επιχειρούσαν στα μέτωπα της πυρκαγιάς δίπλα στους πυροσβέστες και πρόσφεραν τις βοήθειες τους, μεταξύ άλλων, σε εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ - ΘΑΣΟΣ

Στον απολογισμό τους αναφέρουν: «Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20:00 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Καβάλας ενεργοποίησε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Καβάλας που με τη σειρά του ζήτησε την βοήθεια του Τοπικού Τμήματος Ξάνθης αλλά και του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής για την οργάνωση αποστολής με στόχο την παροχή Α` Βοηθειών στο πεδίου όπου επιχειρούσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και απλοί πολίτες του νησιού.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Σαμαρειτών της Κομοτηνής από εθελοντικό δυναμικό και  υγειονομικό υλικό. Δυναμική και άμεση ήταν και η ανταπόκριση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης και του καταστήματος First Aid Shop που έως τις 22:30 είχαν εφοδιάσει την αποθήκη των Σαμαρειτών με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό.

Έξι Διασώστες Α` Βοηθειών ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας με το πρώτο καράβι για το νησί της Θάσου.  Κατευθυντήριες οδηγίες δόθηκαν από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος. Τρεις Ομάδες ανέλαβαν θέσεις δίπλα στα πυροσβεστικά οχήματα που επιχειρούσαν στα μέτωπα της πυρκαγιάς. Τα περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν ήταν εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού, δύσπνοιες  και προβλήματα στην όραση».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.