Τζάμπα ηρωίδα η δασκάλα - τιμωρός

Χαρά Νικοπούλου: Η νέα Μαντώ Μαυρογένους της συμφοράς

ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου που βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (σημ: από την ίδια Ακαδημία βραβεύτηκε και ο χουντικός Παπαδόπουλος!!!) παρέβη τα εξής: τον Κανονισμό και το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, τους Νόμους του Κράτους…

Μαρία Γκουγκουσκίδου: «Εθνικίστρια και χρυσαυγίτισσα η Νικοπούλου. Θα αγωνίζομαι εναντίον της έως ότου την νικήσω»!

Όπως είναι γνωστό η αγωνίστρια για τα εθνικά ιδεώδη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου κατέθεσε μαζί με τον σύζυγο της μήνυση κατά της ΦΩΝΗΣ επειδή τάχα εθίγη η ίδια προσωπικά για ένα σχόλιο της εφημερίδας μας που αφορούσε μια απόφαση του Δήμου Κομοτηνής για την δημιουργία «Στέγης Αποκατάστασης και Αρωγής Ανηλίκων», στην οποία θα φιλοξενούνται βρέφη ηλικίας 3 μηνών έως 2,5 ετών στις εγκαταστάσεις ενός παλαιού στρατοπέδου στην ορεινή Ροδόπη. Το δημοσίευμα αφορούσε την απόφαση του Δήμου Κομοτηνής και δεν θα έπρεπε να ενοχληθούν οι μηνυτές μας.

Οι λέξεις που δεν άρεσαν σε αυτούς ήταν «ακραίοι εθνικιστές» κλπ και φυσικά ήταν λέξεις που ακούστηκαν πολλές φορές όταν η ίδια ήταν δασκάλα στο Μ. Δέρειο και υποστηρίχτηκε από ακραίους εθνικιστές και χρυσαυγίτες που μεταφερόμενοι από άλλα μέρη της χώρας ενεργούσαν ανάλογα για τη στήριξη της πολιτικής της χωρίς όμως να ενοχληθούν.

Τι ήταν άραγε αυτό που τους ενόχλησε σε ένα δημοσίευμα που αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του δημάρχου Κομοτηνής και στην πολιτική που εφαρμόζει στην περιοχή; Είναι γεγονός ότι όλα θα βγουν στο φως καθώς υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για όλη την υπόθεση. Ήδη κινήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για να υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία για τις μεθόδους που ακολούθησαν προκειμένου να πετύχουν των σκοπών τους.

Επίσης είναι γεγονός ότι πάντοτε οι άνθρωποι που θέλουν να ενισχύσουν κάποιες δραστηριότητες τους χρησιμοποιούν πολλά επικοινωνιακά τρικ προκειμένου να κερδίσουν φίλους και υποστηριχτές με συνεχή δημοσιεύματα, συνήθως επαινετικά, όμως η προσπάθεια αυτή  δεν έχει πάντοτε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αναφέρθηκε η βράβευση της κ. Νικοπούλου από την Ακαδημία Αθηνών ως τεράστια επιτυχία και αμέσως ήρθε στο μυαλό των πολιτών ότι η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε και τον πραξικοπηματία αρχηγό της χούντας Γιώργο Παπαδόπουλο  που έβαλε την Ελλάδα στο γύψο ενώ πρέπει να πούμε ότι πολλοί άνθρωποι από πολλά σημεία της χώρας μας αποστέλλουν υλικό που δείχνει ότι όλοι δεν έχουν την ίδια γνώμη για τις δραστηριότητες των μηνυτών μας.

Έχουμε πολλά να πούμε προκειμένου να ενημερωθεί η τοπική και όχι μόνο κοινωνία για όλα τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας και φυσικά δεν πιστεύουμε ότι η προηγούμενη ιδιότητα συγγενικού προσώπου που μοιράζει αφειδώς συστατικές επιστολές σε διάφορους κατηγορηθέντες για σοβαρά αδικήματα, για επηρεασμό δικαστικών λειτουργών, θα επηρεάσει και την τοπική δικαστική Αρχή.

Τελειώνοντας θα πρέπει να πούμε ότι πολλές φορές ζητήσαμε από την κ. Νικοπούλου να έχει μαζί μας μια συζήτηση αλλά αυτή αρνήθηκε με ανάρμοστο τρόπο δείχνοντας τον χαρακτήρα της και ποια γνώμη έχει για τη δημοκρατία και τη λειτουργία των ΜΜΕ τα οποία χρησιμοποιεί όταν θέλει να περάσει τα προπαγανδιστικά της θέματα. Αξιοσημείωτο είναι  ότι σε πολλές εκδόσεις της ΦΩΝΗΣ υπήρχαν θετικά σχόλια για τη δράση της. Ξεκινώντας μια προσπάθεια για την ενημέρωση των πολιτών από σήμερα θα δημοσιεύουμε διάφορα σχόλια που αναφέρονται σε γεγονότα με πρωταγωνίστρια την κ. Νικοπούλου αλλά και στενούς συνεργάτες της.

Χαρά Νικοπούλου: τσάμπα ηρωίδα

Ξεκινώντας λοιπόν από σήμερα τα αφιερώματα μας στην κ. Νικοπούλου προκειμένου να μάθει η τοπική κοινωνία την άποψη που έχουν πολλοί ανά την Ελλάδα για το ποιόν και τις δράσεις της συγκεκριμένης δασκάλας, αναδημοσιεύουμε το άρθρο του κ. Ανδρέα Πετρουλάκη που πρωτοδημοσιεύτηκε στο protagon.gr τον Ιανουάριο του 2011:

«Υπάρχει το είδος της ανομίας που ανθούσε με την ανοχή όλων μας και τώρα περίπου πανθομολογείται η ανάγκη πάταξής του, κάτι που δημιουργεί την ελπίδα ότι κάποτε θα εκλείψει. Εννοώ τα παράνομα ρουσφέτια, τα φακελάκια κλπ. που πολλές φορές έχετε διαβάσει εδώ. Υπάρχει όμως και μια άλλη μορφή ανομίας που όχι μόνο δεν συνειδητοποιείται και καταγγέλλεται αλλά επιβραβεύεται κιόλας από ένα κομμάτι της κοινωνίας. Δυστυχώς και από τον υποτιθέμενο κορυφαίο πνευματικό θεσμό της χώρας. Είναι η ανομία που σχετίζεται με το εθνικό μας παραμύθι.

Η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου που βραβεύτηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών παρέβη τα εξής: τον Κανονισμό και το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, τους Νόμους του Κράτους για τα δικαιώματα των Ελλήνων Πολιτών ανεξαρτήτως θρησκείας και γλώσσας, την επίσημη μειονοτική πολιτική που έχουν αποφασίσει χωρίς να την ρωτήσουν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 15 ετών, το Σύνταγμα και τη Συνθήκη της Λωζάννης. Όχι λίγα. Αρκετά πάντως για να κάνουν την Ακαδημία να θυμηθεί τις κακές της στιγμές.

Ο λόγος που η κυρία αυτή βραβεύεται είναι ότι αποφάσισε να παραστήσει την κυρά της Ρω σε ένα μέρος που κατοικείται. Που αποφάσισε να χαράξει με θορυβώδη τρόπο προσωπική εκπαιδευτική και εθνική πολιτική, αρνούμενη να συμμορφωθεί στην υποχρέωση του σχολείου να διδάξει τα παιδιά της μειονότητας τη γλώσσα τους, να αντιμετωπίσει ισότιμα ως παιδαγωγός όλους τους μαθητές ασχέτως θρησκείας και να σεβαστεί όπως ορίζει το Σύνταγμα την ατομική εθνική συνείδηση. Με ύφος ιεραποστόλου εν διωγμώ μετέφερε τις εθνικιστικές της υστερίες από τοπικά κανάλια και εφημερίδες μέχρι πανελλήνιας εμβέλειας εκπομπές και αθηναϊκά έντυπα, συνεπικουρούμενη από τη γνωστή πολιτικοδημοσιογραφική αλλά και επιχειρηματική φρουρά των Θερμοπυλών. Η τελευταία είχε βρει και μια πρόσθετη αφορμή να πολεμήσει τη Θάλεια Δραγώνα που πρωτοστάτησε στην αλλαγή της συμπεριφοράς του κράτους στη Θράκη.

Για να καταλάβετε, αυτή η δασκάλα που κατά τα λοιπά υπηρετούσε τον κατεξοχήν θεσμό της ειρηνικής συμβίωσης, του αλληλοσεβασμού και της ισότητας που πρέπει να είναι το σχολείο, απαγόρευε στα δίγλωσσα παιδιά να μιλούν τη μητρική τους στα διαλείμματα , έβγαζε στα Μουσουλμανάκια λόγους για “την έλευση του θεανθρώπου” και υποχρέωσε μικρή Μουσουλμάνα να απαγγείλει την 25η Μαρτίου το υψηλής παιδαγωγικής και αισθητικής “Βαλε τους Τούρκους εμπροστά/σαν το χασάπη τα τραγιά/ καπετάνιε μας λεβέντη/που όλη η Τουρκιά σε τρέμει”. Και αυτά είναι λίγα μόνο από τον μακρύ κατάλογο των πράξεων μισαλλοδοξίας και διχασμού που η νέα αυτή Μαντώ Μαυρογένους της συμφοράς συμπλήρωσε στην προσπάθειά της, όπως υπερήφανα και με στόμφο ρητόρευε δεξιά και αριστερά, να εμφυσήσει την ελληνική εθνική συνείδηση στα παιδιά της μειονότητας και να θέσει τέλος στο δίγλωσσο σχολείο στη χώρα μας. Ντροπή για μια κοινωνία να έχει πρότυπο αυτό το απολίθωμα του παρελθόντος. Ντροπή και στην Ακαδημία που το προτείνει».

Μαρία Γκουγκουσκίδου: «Θα αγωνίζομαι εναντίον της Χαράς Νικοπούλου έως ότου την νικήσω»!

Την ίδια άποψη εξέφραζε τρία περίπου χρόνια αργότερα, τον Νοέμβριο του 2013, η δικηγόρος και πρώην περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη του Άρη Γιαννακίδη, κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου η οποία με ανάρτηση της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήριζε την κ. Νικοπούλου ως «εθνικίστρια» και «χρυσαυγίτισσα» για την οποία δήλωνε ότι θα αγωνίζονταν εναντίον της έως ότου την νικήσει. Συγκεκριμένα, η κ. Γκουγκουσκίδου έγραφε τότε:  «Άλλο είναι να είσαι πολιτικός αντίπαλος του Πουλιλιού και μπράβο σου και άλλο να είσαι οπαδός μιας εθνικίστριας που έκανε τόσο κακό στον τόπο μας και συνεχίζει. Εμένα ο Πουλιλιός είναι πελάτης μου ναι, αλλά για τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν αγωνίζομαι μόνο ως δικηγόρος, αλλά και από ιδεολογία και γιατί νιώθω ότι έχω ευθύνη να αγωνίζομαι κατά του εθνικισμού και του φασισμού όπου τον συναντάω. Και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι εναντίον της έως ότου την νικήσω. Εσύ, ως σοσιαλιστής, πώς μπορείς και αναπαράγεις αυτό το άρθρο του Χρόνου με όλες τις εθνικιστικές εξάρσεις του φίλου της χρυσαυγίτισσας;».

Σχόλιο

  1. m3  27 Νοεμβρίου 2016 at 09:28

    Ο Εθνικισμός είναι πολιτική ιδεολογία που υποστηρίζει την ιδέα της εθνικής ταυτότητας, τη διατήρηση της ανωτερότητας της ταυτότητας αυτής και των ξεχωριστών χαρακτηριστικών των ατόμων ενός έθνους. Είναι μία ιδεολογία υπερβολικής αγάπης στο έθνος, πιστεύοντας στα ήθη και τα έθιμα, τον πολιτισμό, την κουλτούρα και τη θρησκεία του συγκεκριμένου έθνους. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΩΜΑΛΙΑ.

    Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.