Πιο ευέλικτη η επιχείρηση

Διακανονισμούς με περισσότερες δόσεις και μειώσεις τιμών ετοιμάζει η ΔΕΗ

ΔΕΗ

Η μη πρόοδος στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων που ξεπερνούν  τα 2,2 δισ. ευρώ έχει οδηγήσει τη διοίκηση να «κρατά» ψηλά τις χρεώσεις στο ρεύμα

«Κολλημένα» στα 2,2 δισ. ευρώ παραμένουν τα «φέσια» στη ΔΕΗ ένα χρόνο μετά την έναρξη του προγράμματος διακανονισμών, ο οποίος μάλλον στέφθηκε με αποτυχία και έτσι η επιχείρηση αναγκάζεται να γίνει πιο ευέλικτη ως προς τις ευκολίες πληρωμής, προκειμένου να αντιμετωπίσει το «βουνό» των οφειλών, αναθεωρώντας σύντομα το μοντέλο με περισσότερες δόσεις και μείωση προκαταβολής.

Την ίδια ώρα,  υπό την πίεση της  Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η ΔΕΗ στοχεύει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες προκειμένου να υπάρξει μείωση στα τιμολόγια του ρεύματος εντός του 2016, καθώς παρά την πτώση των τιμών κατά 70% στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο οι καταναλωτές συνεχίζουν να πληρώνουν βάσει των τιμών του 2012!

Η μη πρόοδος στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων που ξεπερνούν  τα 2,2 δισ. ευρώ έχει οδηγήσει τη διοίκηση να «κρατά» ψηλά τις χρεώσεις στο ρεύμα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εφαρμόσει μειώσεις τιμολογίων, που έχουν προκύψει στο κόστος παραγωγής του ρεύματος λόγω πτώσης των διεθνών τιμών των καυσίμων.

Οι αδικημένοι είναι οι οικιακοί καταναλωτές, που όλα αυτά τα χρόνια ήταν η πρώτη κατηγορία καταναλωτών που επωμιζόταν τις αυξήσεις στα καύσιμα. Η ΔΕΗ το τελευταίο έχει προχωρήσει σε εκπτώσεις στις κατηγορίες μέσης και υψηλής τάσης, αλλά μόνο για την κατηγορία των επαγγελματικών τιμολογίων, αφήνοντας εκτός τους οικιακούς καταναλωτές.

Ειδικότερα, από τη διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρισης μελετάται το σχέδιο για πιο ευέλικτες ρυθμίσεις, όπως οι περισσότερες δόσεις, να μειωθεί ή να καταργηθεί η προκαταβολή για να μπορέσει να μπει κάποιος σε ρύθμιση. Ακόμα η εταιρεία σκοπεύει να διατηρήσει το πρόγραμμα επιβράβευσης συνεπών καταναλωτών, εφαρμόζοντας εκπτώσεις στα τιμολόγια των πελατών της.

Ειδικότερα, για το θέμα της προκαταβολής το ποσοστό ήδη έχει μειωθεί από πέρυσι τον Ιούνιο στο 10% από 20% και αναμένεται να συρρικνωθεί περαιτέρω. Παράλληλα, ο αριθμός των δόσεων θα αυξηθεί, ενώ κριτήρια για τον ορισμό τους θα γίνουν πιο ελαστικά με σχετική εγκύκλιο.

Οι δόσεις μπορεί να φτάσουν και τις 36, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις τα καταστήματα της ΔΕΗ εγκρίνουν γύρω στις 10 – 15.

Να θυμίσουμε ότι επαγγελματίες που είναι συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους ή έχουν κάνει διακανονισμό των οφειλών και τον τηρούν θα λαμβάνουν έκπτωση έως 10 % στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ. Οι εκπτώσεις αποφασίστηκαν από το ΔΣ της ΔΕΗ και αφορούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που ηλεκτροδοτούνται από τα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης. Ήδη η ΔΕΗ έχει αποφασίσει επιστροφή του παγίου για τους συνεπείς οικιακούς καταναλωτές, καθώς και εκπτώσεις στα τιμολόγια υψηλής τάσης που αφορούν τη μεγάλη βιομηχανία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Το fonirodopis.gr σας ενθαρρύνει να εκφράζετε τις απόψεις σας ελεύθερα, χωρίς καμία λογοκρισία και κανέναν περιορισμό. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι γραμμένα στα ελληνικά (όχι greeklish), να μην είναι υβριστικά και προσβλητικά και να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες. Αυτονόητο είναι ότι η ομάδα διαχείρισης ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων των αναγνωστών, παρά μόνο για τα άρθρα που αναρτώνται στην ιστοσελίδα.
Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε και σας προτρέπουμε να συμπορευτείτε μαζί μας στη μάχη κατά της διαφθοράς και της αδιαφάνειας. Για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψη σας, επικοινωνήστε μαζί μας.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.